Kako odabrati poklon za Valentinovo

Dan zaljubljenih nas podsjeća da slavimo našu ljubav i pokažemo voljenoj osobi da ju poštujemo i cijenimo. Iskoristite taj dan da svojem partneru/ici pokažete da ne uzimate vašu vezu zdravo za gotovo i razveselite ih svojim riječima, djelima i prigodnim poklonima za Valentinovo.

Podsjetite jedno drugo da je ipak najvažnija ljubav, nježnost, romantika i intima i rasplamsajte ljubavni žar lijepim gestama pažnje. Promislite malo u čemu vaša bolja polovica uživa, što ih veseli i opušta i pokažite da vam je stalo.

Koliko dugo ste zajedno?

Nije svejedno jesmo li upravo prohodali ili smo zajedno već nekoliko predsjedničkih izbora. U friškijim vezama uobičajenije je poklanjati slatke ili duhovite sitnice, poput čaša ili šalica s natpisima, fora jastuka i sličnih ukrasa za dom. U dužim vezama se pretpostavlja da znamo što volimo, i poklone tada u pravilu češće vezujemo uz neki specifični zajednički interes ili strast, od sporta preko omiljene serije i slično.

Pokažite da znate i podupirete njihove interese

Poklon sam po sebi ne mora nužno biti romantičan – on je ovdje ipak samo simbol kojim pokazuje vašu povezanost, zajedništvo i brigu za međusobnu dobrobit i sreću. Ima li partner/ica neki hobi u kojem uživa, kućnog ljubimca, omiljeni filmski serijal ili igru, poklon može biti vezan uz njih. Razmislite što vole raditi u svoje slobodno vrijeme – kako se vole zabavljati, što ih opušta i darujte im poklon koji odražava vaše poznavanje njihovih navika i interesa. To može biti praktična stvarca (neki alat ili rekvizit za hobi kojim se bave) ili pak nešto što će ih podsjetiti na lijepe trenutke.

Nepogrešivi pokloni

Klasika je klasika s razlogom. Medeki, srčeka, cvijeće i slatki bombončići su lijepi znakovi pažnje za Valentinovo, ali možemo slobodno reći da su već pomalo klišej i očekivani od strane onih koji nemaju bolju ideju ili su zaboravili pa su se dosjetili da bi nešto ipak trebali u zadnji čas. Naravno, cijenit će se i neki sexy poklon.

Kako biste ih istinski iznenadili možete pokušati napraviti puno slađu i ljepšu verziju starih klasika – napravite vlastite kolačiće, bombonijeru ispunite cvjetićima, napravite kolaž zajedničkih slika…

Večera uz svijeće

Opće je poznato da ljubav ide kroz želudac i Valentinovski klasik – večera, svijeće, šampanjac – uvijek su za preporuku. Možete samostalno organizirati gozbu u vlastitom prostoru ili otići u restoran.

Odlučite li se za gozbu u vlastitoj režiji, možete samostalno organizirati cijelu večeru ili to učiniti u paru – možete romantično zajedno smišljati, sjeckati i krčkati, miješati i fino papati, a nakon svega džentlmenski jedno drugom otimati posao pranja suđa. Svijeće za ugođaj, dobra kapljica i tanjuri koje čuvamo za posebne prigode. Priuštite si zalogaj za pamćenje i opustite se u zajedničkom uživanju, kako u pripravljanju, tako u jelu i svemu što slijedi.

Nije u romantici sve

Možda je i vama i partneru/ici dosta srčeka i medeka, odnosno, niste ih nikad voljeli. To ne znači da ne možete obilježiti Valentinovo na vama svojstven način – kupite kauč koji ste si oboje dugo priželjkivali, pogledajte neki potpuno neromantični akcić u kinu ili pođite u avanturu koju ste dugo odgađali.

Na ovaj dan najvažnije je da se opustite i proživite lijepe zajedničke trenutke. Upamtite – cijena i veličina vašeg poklona ili geste nisu ni blizu toliko važne koliko je samo pokazivanje volje i truda kako biste voljenoj osobi uljepšali i razveselili život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.