Kako odabrati poklon za rođendan

Rođendanski pokloni su jedinstven način da damo do znanja koliko nekoga volimo i koliko nam je stalo da ih vidimo nasmiješene i razdragane. Iz tog je razloga odabiru poklona nužno pristupiti pažljivo i promišljeno.

Ograničite budžet

Kupovina rođendanskog poklona ne treba biti masivni udar na kućni budžet koji ćete još godinama otplaćivati niti povoljniji poklon znači da je manje promišljen ili da vam je manje stalo. Odredite koliko mislite potrošiti sukladno vlastitim mogućnostima i odaberite dar unutar tih granica jer ipak prije svega je važna misao i osjećaj koji dijelite, a ne kilometraža papira za zamatanje.

Što voli?

Najsigurnija nit vodilja za odabir poklona je vaše osobno iskustvo – sjećanja na zajedničke trenutke, interesi za koje znate da ih osoba ima i slično. Čak i ako ste površniji poznanici, vjerojatno se možete sjetiti bar okvirnih preferenci koje osoba ima – voli vježbati ili radije provodi vrijeme pred ekranom, voli li prirodu, kućne ljubimce, igrice, kuhati, roniti, koje serije ga/ju zanimaju?

Što mu/joj se događalo u zadnje vrijeme?

Ako se osoba nedavno preselila, udala ili oženila, diplomirala, dobila dijete, kupila novi automobil ili mu/joj se dogodio sličan važan događaj, vaš rođendanski poklon ga može tematski pratiti, odnosno može se “nastavljati” na svadbu, kupovinu stana i slično.

Hobiji, interesi?

Ima li budući slavljenik specifične hobije, interese i zanimacije, odličan odabir za rođendanski poklon će biti nešto iz tog spektra, jer to ujedno znači da će mnogo više uživati u poklonu. Hobiji i zanimacije su dio života koji nas opušta i veseli, stoga će nam i poklon koji ćemo tada koristiti donositi više užitka i sreće.

Dekorativne sitnice

Dekorativne sitnice, bez obzira radi li se o ukrasima, figuricama ili sličnim stvarčicama, predstavljaju nepogrešiv poklon – svi mi volimo lijepe stvari i svi uživamo u povremenoj promjeni u stambenom prostoru.

Zavirite na društvene mreže

Profili na društvenim mrežama mogu biti odličan izvor informacija o tome što bi potencijalno moglo usrećiti primatelja – voli li putovati? Koji su mu/joj omiljeni filmovi, serije, glumci? Voli li kuhati ili bar fino papati?

Ujedinite snage

U odabir poklona uključite i zajedničke prijatelje ili članove obitelji! Osim što ćete zajednički potencijalno doći do više ideja za poklon, veliki plus ovog pristupa je i to što ćete tako imati veći budžet, čime poklon može biti i skuplji nego što bi bio da ga kupujete individualno.

Nasmijte ih!

Šaljivi pokloni idealni su kada osobi želimo pokloniti darak za pamćenje, ali jednostavno nismo sigurni u svoj izbor. Šaljivi poklon je kompliment primatelju/ici jer implicira da ih dovoljno dobro poznajemo da znamo da će cijeniti duhoviti poklon, da imaju smisla za humor i da život ne shvaćaju preozbiljno.

Na kraju

Poklon za rođendan ne treba biti velika, skupa stvar. Već će i dobro pogođena sitnica uljepšati i uveseliti osobu do koje vam je stalo. Ukoliko kupujete poklon za poznanika/cu ili kolegu/icu koju smatrate da ne poznajete dovoljno intimno kako biste im poklonili uistinu savršen dar, uvijek možete pitati nekog tko ih bolje poznaje ili se držati osnova. Jednostavni, praktični te šaljivi darovi poput šalica originalnog dizajna, čaša, teglica ili raznih kućanskih sitnica su uvijek dobar izbor bez obzira na priliku i osobu u pitanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.