Drinking igre ili igre za piće – umijeće pijane zabave

Za neke ste vjerojatno čuli, no postoji omanje brdo alkoholom inspiriranih drinking igara osmišljenih kako bi nam omiljenu tekuću razonodu još dodatno uljepšala i učinila uzbudljivijom. Možda ste i sami tijekom raskalašenih godina zaigrali kakav križić-kružić u gajbi piva s praznim bocama, natjecali se u eksanju ili gađali novčićima čašu piva – a onda se vjerojatno sjećate (doduše, mutno) koliko zabavno može biti takvo druženje, bez opasnosti od skretanja tema u politiku, neprežaljene ljubavi ili živu raspravu o tome kako se riješiti puha s tavana.

Današnje drinking igre nude ponešto za svakoga, a ideja je sljedeća – uz svaku dobivate sve potrebno da vaše alkoholne avanture i status u društvu dovedu na novu razinu. Na vama je samo da pripremite alkohol po izboru i obavijestite željna žedna grla da ih čeka nešto što još nisu probali.

Za koga kupujete?

Ako kupujete za sebe, odlično – po vlastitom nahođenju izaberite igru koja vam se čini najzanimljivijom i iznenadite ekipu prilikom sljedećeg izlaska. Ukoliko, međutim, kupujete za nekog drugog, razmislite o njihovim specifičnim interesima i preferencama i sukladno tome se odlučite na kupovinu.

Koju izabrati?

Drinking igre se generalno dijele na dvije podvrste – igre vještine i igre sreće. Igre sreće, poput drinking ruleta, odlične su za opuštenija druženja koja će biti samo još više opuštena uz poticaj na (koju) čašicu više, a igre vještine već su nešto kompliciranija priča. Drinking igra šah ili Tumble Tower zahtijeva od vas i nešto više koncentracije i naprezanja pijanih moždanih vijuga, pa je možda bolji izbor za naprednije korisnike.

Kako pokloniti?

Drinking igre mogu biti i savršen dar za poklon, posebice prigodni poput rođendana ili diplome (potonje kao da poziva na alkoholom inspirirane poklone) kao i odličan izbor za specifične proslave, primjerice momačke ili djevojačke zabave, tulume za krajeve fakultetske godine i slično. Naravno, drinking igra je odličan dar sam za sebe, a želite li se dodatno isprsiti, obogatite poklon i klasičnim izborom alkoholnih pića kako bi se cijela stvar mogla odmah konzumirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.