7 ideja za savršen poklon za Majčin dan

Tražite poklon za Majčin dan a kronično vam nedostaje ideja ili ste, još gore, po 4. godinu zaredom planirali kupiti neku krasnu mirisnu svijeću? Ove godine iznenadite majku poklonom koji će ju oduševiti i kojim ćete još mjesecima dobivati kolače bez obzira što još uvijek niste završili faks / niste podarili unuka / živica još nije ošišana / Majina kćer ima bolju frizuru / ne zovete baku redovito / kakve su vam to zavjese ili nešto slično.

1. Fotografija

Dajte si truda i iskopajte neku lijepu obiteljsku fotografiju i zađite u neku još živuću fotografsku radnju. Odaberite neki veći format i pronađite lijep okvir za sliku, po mogućnosti s paspartuom koji će cijelu stvar podići na drugu razinu.

2. Pažljivo osmišljen & izveden ručak

Brojeno do (recimo) 25. godine života, vaša vam je majka poslužila oko 24.322,890 obroka, uduplo ako uračunamo i ostale akrobacije u kuhinji (kakao, kolači, otvaranje keksa, eliminacija grožđica iz miksa orašastih plodova, dodavanje sokića dok igrate PS) i vrijeme je za jubilarni prvi primjerak u revanšu. Ona će vjerojatno cijeniti i meso na naglo uz pire krompir s vodom jer ste zaboravili vrhnje jer je joj njeno zlato to napravilo, no toplo preporučamo da uložite malo više truda i isprsite se kompleksnijim receptom, kvalitetnijim namirnicama i dužem vremenu pripreme.

Alternativno, izvedite ju u restoran. Poželjno je da to bude pravi restoran, ne pečenjara ili dostava ćevapa doma.

3. Izlet

Organizirajte sve – prijevoz, smještaj, istražite restorane u okolici. Ovisno o vašoj specifičnoj situaciji, možete otići svi zajedno obiteljski, a možete i poslati mamu (i tatu). Neka fokus bude na njenom odmoru, dok sve neugodnije ili zamorne stvari oko putovanja riješite sami. Idealno je da joj samo nagovijestite gdje se ide i na kako dugo kako bi se optimalno spakirala, ali da samo putovanje bude posve bezbrižno.

4. Mali pomagači u kuhinji

Majke u kuhinji znaju biti dosta konzervativne, u smislu da su nerijetko voljne zamjeniti pribor na koji su naučene ako je on još i trunčicu funkcionalan, i ukoliko je i vaša takva, iznenadite je kvalitetnim, unaprijeđenim modelom nekog klasika. Koristi li još uvijek ekspress lonac kupljen u Njemačkoj prije pada Berlinskog zida, vrijeme je za dašak modernije tehnologije.

Nadalje, ukoliko poput klasične majke vlastite potrebe namiruje tek nakon svih ostalih, olakšajte joj kuhinjske poslove za koje niti ne zna da mogu biti lakši – inteligentna rješenja za kuhanje olakšavaju ili ubrzavaju cijeli proces.

5. Sitnica koja će joj pokazati da mislite na nju

Mali znak pažnje je često dovoljan, no poželjno je da bar donekle ima veze s nečime što voli – kupujete li teglicu cvijeća, obratite prije pozornost na to koju vrstu biljaka preferira, kao i koji stil teglice joj se sviđa. Ako kupujete bombonijeru, sjetite se ako je alergična na lješnjak / bijelu čokoladu smatra Sotonskom tvorevinom / već ima 7 neotvorenih kutija pralina od prošlih velikih datuma. I takav manji znak pažnje može biti efektan ako ga zaokružite pažljivo odabranom čestitkom s tekstom oko kojega ste se zaista potrudili.

6. Koje su joj zanimacije i hobiji?

Najbolji pokloni u pravilu su vezani uz naše specifične interese – potičite je da se čim više opušta i bavi svojim hobijima tako da joj poklonite nešto posebno, što će je veseliti još dugi niz godina, a što bi si vjerojatno sama nevoljko priuštila. Majčin dan bi idealno trebao inspirirati odmor i relaksaciju, kao i poticati je da ostatak godine više vremena posvećuje nečemu što voli za razliku od mukotrpnih kućanskih poslova.

7. Uljepšajte joj svaki dan

Elegantna ili fora šalica iz koje će ispijati svoju jutarnju kavu ili koju može ponosno pokazati drugima uz čašicu razgovora i pohvala svog omiljenog djeteta bez obzira što isti još nije završio/la faks, podarilo unučad, pospremilo ormar… U svakom slučaju neka sitnica koju će svakodnevno koristiti i koja će ju podsjećati na to da ste ju joj upravi vi darovali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.