Kako odabrati poklon za godišnjicu braka

Godišnjice braka odlična su prilika za prisjećanje na najljepše trenutke zajedničkog života, ali i za stvaranje novih sjećanja. Odlučiti se za idealan poklon za ovu važnu prigodu nije lako, ali bez obzira poklanjate li svojoj boljoj polovici ili bliskom paru, držite li se ovih naputaka, odabir će biti mnogo lakši.

Koja je godišnjica u pitanju?

U pravilu manje obljetnice zahtijevaju i manje darove. Dvije sretne godine braka ipak nije isto postignuće kao dvadeset. Također, uvijek je bolji mali poklon od srca koji pokazuje da ste ozbiljno razmislili o simbolici, željama i potrebama partnera ili para za koji kupujete nego velika, ali isprazna gesta.

Veće ili “okrugle” godišnjice tradicionalno obilježavamo i “većim” poklonima, tako da se generalno očekuje promišljeniji poklon za, primjerice, desetu godišnjicu nego za šestu ili šesnaestu. Posebno mjesto zauzimaju srebrni pir (25 godina) i zlatni (50 godina), gdje se također podrazumijevaju nešto značajniji pokloni.

Što par voli?

Poklon za godišnjicu u najboljem bi slučaju trebao reflektirati interese obje strane, odnosno nastavljati se na zajedničke interese i hobije.

Kupujete li supružniku/ci, poklon može biti vezan isključivo uz njihove zanimacije ili hobije, no prikladnije je da se nadovezuje uz vaše zajedničke aktivnosti i da obilježava nešto u čemu uživate zajedno, i idealno je da poklon implicira još mnogo sretnih zajedničkih trenutaka u budućnosti.

Kupujete li paru, znate li kako oni provode zajedničko vrijeme, riješili ste najveći dio zagonetke – vole li kuhati, poklonite im neku zanimljivu kuhinjsku spravicu ili efektni set za posluživanje, vole li dobru kapljicu poklonite im lijepi set čašica ili dekanter. Ako planinare ili šeću prirodom, možete se odlučiti za outdoor opremu poput para kvalitetnih štapova za hodanje, set pljoski ili termosicu – idea je jednostavna – poklon će biti pun pogodak ako slavi zajedničko vrijeme u kojem uživaju.

Ukrasi i sitnice za dom

Godišnjice, pogotovo ako je riječ o onim “okruglim”, odnosno većim obljetnicama, tradicionalno podrazumijevaju poklone poput umjetničkih slika, ekskluzivnijih ukrasnih komada i sličnih poklona koji impliciraju da znate koji stil par preferira.

Ukoliko niste sigurni vole li više tradicionalniji ili moderniji stil uređenja, bolji su izbor manje dekorativne sitnice, ukrasi za dom i predmeti neutralnijeg stila. Odličan dekorativni neutralni predmet mogu biti okviri za fotografije sa slikama para, tehnika ili aparati koje mogu koristiti i slično.

Luksuz koji si sami ne mogu ili ne žele priuštiti

Putovanja, ljetovanja, wellness, nakit i bijela tehnika su dobri primjer darova za velike obljetnice u kojima najčešće sudjeluje više uzvanika ili šira obitelj kako bi podijelili veliki trošak. Pritom je na samim uzvanicima manji financijski teret nego da kupuju više pojedinačnih poklona, a paru se može omogućiti ispunjenje većih želja ili potreba.

Odlična je ideja paru uplatiti putovanje u zemlju ili mjesto koje već duže žele posjetiti, a možete se i romantično osvrnuti na njihove početke tako da ih pošaljete na lokaciju gdje su se upoznali, proveli medeni mjesec ili neku drugu veliku i lijepu uspomenu. S druge strane, poklonom poput bijele tehnike, pokućstva ili većih komada namještaja možete im unaprijediti životni standard.

Proslava ljubavi

Godišnjica je prije svega proslava ljubavi, romantike i sretnog zajedničkog života. Romantičan dar koji će se dugo pamtiti te imati počasno mjesto u vašem ili njihovom domu podsjetnik je na snagu ljubavi među parom, ali i ljubavi obiteljske ili prijateljske zajednice koja ih okružuje.

Svojim darom ne obilježavate samo uspjeh para već i utjecaj koji su s vremenom imali na vaš život. Lijepim darom koji će oboje dugo pamtiti im se odužujete za sve dobro što ste od njih primili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.