5 poklona za svakog ljubitelja dobre kapljice

5 poklona za svakog ljubitelja dobre kapljice

U (skoro) svakom od nas čuči jedan mali ljubitelj ovakve ili onakve kapljice – tradicionalno na ovim prostorima volimo vino, pivo i klasične žestice poput rakije, no sve su češće viđeni ljubitelji džina, whiskeya, egzotičnijih likera i šarenih slatkih koktela.

Međutim, što pokloniti mutnookom ljubitelju/ici dobre kapljice i osigurati da naš poklon ostane u dugom, nejasnom sjećanju?

1. Kompleti za otvaranje i posluživanje vina

Set za otvaranje vina bakar, 5 dijelova

Svaki vinoljubac u svojoj bi kolekciji trebao imati kvalitetan komplet u kojem se nalazi sve potrebno za otvaranje i posluživanje butelje vina. Rezač folije, prsten koji sprečava kapanje, vadičep i aerator u pravilu dolaze u svakom takvom setu, a riječ je o neizostavnim pomagačima u enološkom svijetu. Dodatni plus je što takvi setovi često dolaze u lijepo oblikovanim pakiranjima tako da je na vama samo da ih stavite u kakvu ukrasnu vrećicu.

2. Kocke za hlađenje

Luckies - metalne sante za hlađenje pića, 3 kom

Prošli su dani kada je za hlađenje žestice prevladavao oblični led i njegova nezgodna navika da razvodni naš pažljivo birani konjak ili votku Trojku. U našoj ponudi možete pronaći različite modele kocki za hlađenje od kamena ili metala što, uz svoju praktičnu stranu, nedvojbeno ostavlja i cool dojam.

3. Privjesci za ključeve s otvaračima

Star Wars - privjesak za ključeve / otvarač za boce Millennium Falcon

Dolaskom toplijeg vremena naši ljubitelji alkohola zakoračuju iz svojih sigurnih i suhih staništa i okrijepu ponekad traže pod vedrim nebom, prmjerice uz kakvo jezero, na plaži ili u parkiću. Ali avaj, u takvom ambijentu do značaja dolazi jedan prešutni heroj, malen, ali od krucijalne važnosti – i zato bi svaki takav avanturist na privjesku za ključeve trebao imati otvarač za boce.

4. Drinking game

Roulette - drinking game

Nekad nam treba malo više od čašice i omiljene tekućine da nam raspali alkoholnu strast – tu na scenu dolaze drinking igre! Pažljivo osmišljene da nam pruže maksimum alkoholne razigranosti i najsramežljivijima od nas ponude ispriku da popiju čašicu više, ove su igre klasici s razlogom. Idealne kod novih društava gdje se još traže razbijači leda i načini da se ljudi međusobno opuste, ali i cijenjen alat kod stare, dobre ekipe kao nov način rekreacije.

5. Stalci za boce

Rotirajući dozatori za žestoka pića (4 boce)

Prije nego što je pažljivo popijemo, pažljivo biranu kolekciju treba negdje i skladištiti, a stalci za boce idealni su upravo za to. Može biti riječ o manjim stalcima koji jedan dio zida naše blagavaone, kuhinje ili dnevnog boravka pretvaraju u mini vinski podrum za nekolicinu boca, a može se raditi i o dozatorima pomoću kojih naš kućni bar dobiva sasvim respektabilnu auru. Takvi dozatori drže boce žestokog pića i omogućuju doziranje uvijek iste količine tekućine kao da ste u omiljenom kafiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.